Tänään on To Tammi 23, 2020 5:20 am

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 543 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 1:09 am 
Poissa
Palkintopallilla
Palkintopallilla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 10:05 pm
Viestit: 5370
Paikkakunta: Nurmijärvi / Espoo
Meidän kasvatti kuoli 7 kk iässä hypertrofiseen kardiomyopatiaan. En edes tiennyt mikä se on, dilatoivasta olin lukenut.

Pikainen googletus kertoi:

Ihmispuolelta:
http://www.sydanliitto.fi/kaikki_sydame ... myopatiat/
Dilatoivalle kardiomyopatialle on tyypillistä vasemman kammion toiminnan vajaus, mikä oirehtii rasitusväsymyksenä ja hengenahdistuksena. Turvotus ja rytmihäiriöt ovat myös yleisiä. Tauti voi olla perinnöllinen tai sen syynä voi olla sydänlihaksen tunnistamatta jäänyt virustulehdus.
Hypertrofisessa kardiomyopatiassa vasemman kammion seinämä on paksuuntunut usein jopa moninkertaiseksi normaaliin verrattuna. Noin joka toisessa tapauksessa tauti on periytyvä. Oireet ilmaantuvat yleensä murrosiästä alkaen, joskus vasta aikuisena tai keski-iässä. Sairaus voi olla oireeton tai aiheuttaa rytmihäiriöitä, tajuttomuuskohtauksia tai rasituksen aikana esiintyvää hengenahdistusta tai rintakipuja. Hypertrofinen kardiomyopatia voi joskus aiheuttaa äkkikuoleman.
Restriktiivinen kardiomyopatia on edellisiä harvinaisempi sairaus, jossa esim. sydänlihakseen kertyvä rauta, valkuaisaine tai sidekudos jäykistää sydänlihasta ja estää normaalia sydämen laajentumista pumppauksen täyttymisvaiheessa . Seurauksena on sydämen vajaatoiminta, joka aiheuttaa turvotusta ja väsymystä.
Kardiomyopatioista 30- 50 %:lla sairaus esiintyy suvuittain, siksi kardiomyopatiapotilaan aikuisten lähisukulaisten (vanhemmat, sisarukset ja aikuiset lapset) kannattaa hakeutua sisätautilääkärin tai kardiologin tutkimuksiin.


Koirapuolelta:
http://www.vetcare.fi/index.php?id=163
Sydänlihaksen ohenemiseen johtavaa rappeumaa eli dilatoivaa kardiomyopatiaa esiintyy pääasiassa suurikokoisilla koirilla, kuten dobermannilla, bokserilla ja newfoundlandinkoiralla. Sairautta esiintyy myös joillakin keskikokoisilla roduilla, kuten amerikan cockerspanielilla, cockerspanielilla ja englanninsprigerspanielilla. Sairaus etenee piilevänä päätyen loppuvaiheen kongestiiviseen vajaatoimintaan, jolla tarkoitetaan laskimoverenkiertoon muodostuvaa verentungosta. Kongestion kehittymisen jälkeen odotettavissa oleva elinaika on lyhyt ilman asianmukaista lääkitystä. Oireet ovat samantapaiset kuin kroonisessa läppäviassa.

Myös kardiomyopatian syy on tuntematon, mutta koska sairaus esiintyy suvuittain ja sairauden kuva on kullekin rodulle tyypillinen, lienee genetiikalla vaikutusta sairauden syntyyn. Joillakin roduilla on jopa epäilty dominoivaa eli vallitsevaa periytymistä. Riskirotujen jalostukseen käytettävien yksilöiden vuosittaisilla EKG- tai ultraäänitutkimuksilla voitaisiin todennäköisesti pitkän ajan kuluessa vaikuttaa dilatoivan kardiomyopatian esiintymiseen. Sydänlihaksen voimakkaaseen paksuuntumiseen johtava hypertrofinen kardiomyopatia on koiralla erittäin harvinainen.


Ja sitten löytyikin paljon kissojen hypertrofisesta kardiomyöpatiasta, sen geenitutkimuksista ja perinnöllisyydestä. Se on erittäin yleinen esim. Maine Cooneilla ja Ragdolleilla, mutta ilmeisesti harvoin äkkikuolemaan johtava kissalla.

Kokemuksia? Lisätietoa? Kirjallisuutta?

Lisää kokemuksia? Onko nuo oikeasti miten harvinaisia koirilla? En ole tosiaan koskaan kuullut, vaikka ihmispuolen tekstit tuppaa pitämään niitä perinnöllisenä?

_________________
Kennel Dubnjak

Kuva
MVA Dubnjak Balashka
MVA Hatsina Jarkaja Zvezda, MVA Hatsina Jastreb Bystryj
Bilinka For Solovyev
Dubnjak Cossara
MVA & JMVA Dubnjak Excavator
Eternal Elektra Royal Lily
Dubnjak Finest Gravel


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 1:13 am 
Poissa
Finaalissa
Finaalissa

Liittynyt: To Kesä 28, 2007 4:56 pm
Viestit: 3047
Dilatoiva kardiomyopatia

Dobberini kuoli siihen ollessaan vain 2 vuotta :-(
Oireita oli välillä ja taas välillä koira oli kuin ei mitään.
Jasmin kuoli pihaamme ihan yllättäen mieheni jalkoihin , mitään ei ollut tehtävissä.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 1:49 am 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: To Joulu 20, 2007 7:53 pm
Viestit: 1208
Paikkakunta: Lübeck, Deutschland
Osanottoni, ikäviä uutisia. :(

Löysin kolmen linkin takaa jotain:

http://www.merckvetmanual.com/mvm/index ... /11215.htm

http://www.vin.com/vindbpub/searchpb/pr ... r00034.htm

http://www.vetgo.com/cardio/concepts/co ... ey=106#106
33 Does hypertrophic cardiomyopathy occur in the dog?

There have been very few reports of idiopathic hypertrophic cardiomyopathy in the dog. Most cases of left ventricular concentric hypertrophy are due to systemic hypertension and aortic stenosis (usually subaortic stenosis). Dr. Charla Jones has suggested that idiopathic hypertrophic cardiomyopathy may be common in the Golden Retriever. Dr. David Sisson has reported familial HCM in a line of pointer dogs. We have also observed HCM in several pointer dogs, Golden Retrievers, German Shepherds, Rottweilers, and Jack Russell Terriers. The significance of this disorder remains to be determined in the dog.

_________________
Borzoit, nykyiset: Prikrasnaja, Podruga
menneet: Dumlen Ballerina, Dumlen Bettina, Polongain Alusha, Phaedra Villi, Polnyj


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 11:04 am 
Poissa
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Avatar

Liittynyt: To Elo 28, 2008 6:47 pm
Viestit: 608
Paikkakunta: Muurame
Jos haluat lisää tietoa, suosittelen ottamaan yhteyttä Seppo Lambergiin. Löysin Sepon kirjoittaman artikkelin kissojen hypertrofisesta kardiomyopatiasta. Seppo on kirjoittanut myös artikkelin koirien dilatiivisesta kardiomyopatiasta.

Olemme käyneet oman pian 8-vuotiaan whippetini Sagan kanssa Sepolla viimeisen vuoden aikana kaksi kertaa sydänultrassa (seuraava kontrolli vuoden päästä). Sagalla on mahdollisesti dilatiivisen kardiomyopatian prekliininen vaihe (=oireeton esiaste). Kävimme juuri joulukuussa kontrolliultrassa ja muutoksia ei onneksi ollut, arvot olivat osittain jopa edelliskertaa paremmat. Jottei tästä tule romaania, niin meidän tapauksesta voi lukea blogikirjoituksistani. Blogistani löytyy myös linkkejä kardiomyopatiaa käsitteleville sivustoille / foorumeille.

_________________
whippetit
Softouch Topsannah "Savu" s. 06/2004
Oscarberg Footloose and Fancy Free "Frida" s. 08/2011Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 12:18 pm 
Poissa
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 05, 2008 12:49 am
Viestit: 582
Paikkakunta: Jyväskylä
Libardi kirjoitti:
Dilatoiva kardiomyopatia

Dobberini kuoli siihen ollessaan vain 2 vuotta :-(
Oireita oli välillä ja taas välillä koira oli kuin ei mitään.
Jasmin kuoli pihaamme ihan yllättäen mieheni jalkoihin , mitään ei ollut tehtävissä.


Kuulostaapa tutulta. Meillä kuoli(tai oikeastaan armokuoli) Dobermannimme samaiseen sairauteen vuonna 2003 vain kahden ja puolen vuoden iässä. Oireilu alkoi alkukesästä 2002 koiran nopealla laihtumiselle. Koiran maha myös turposi mystisesti vaikka muuten olikin yhtä luuta ja nahkaa. Vietiin eläinlääkäriin ja hän otti koirasta liudan verikokeita. Mitään ei ollut olevinaan pielessä vaikka maksa-arvot olivatkin ihan hieman viite-arvoja korkeammat, itse epäilimme jo tässä vaiheessa jotain sydänperäistä. Lekuri vaan nosti kätensä pystyyn ja laskutti tyynesti 1500 mummon markkaa.
Vaihdettiin eläinlääkäriä ja hän arvasi heti mikä koiraa vaivaa ja ultrasi sydämmen välittömästi. Kaamea shokki oli kuulla että sairaus on etenevä ja ettei mitään ole tehtävissä sen paranemiseksi, olisin näet maksanut mitä vaan jos sellainen leikkaus olisi ollut olemassa millä Emin olisi voinut pelastaa. Muistan kysyneeni sekavissa tunnelmissa "lopetetaanko heti vai huomenna". Eläinlääkäri kuitenkin suositteli lääkityksen aloittamista ja kertoi kuinka meillä on niiden turvin vielä ehkäpä 1/2 -1 vuosi aikaa ystävämme hyvästelemiseen.
Puoli vuotta niillä lääkkeillä mentiin. Käytössä oli pumppulääkkeitä ja nesteenpoistolääkkeitä ja taisi jotain särkylääkettäkin olla. Välillä oli parempia jaksoja ja välillä taas huonoja. Nesteen poistajat sai aikaan sen että koira alkoi kuseskelemaan alleen hallitsemattomasti ja näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt antaa koiralle armokuolema aikaisemmin.
Joulun ja uudenvuoden välipäivinä silloin 2002 pakkaslukemat huitelivat kolmenkympin tietämillä. Itse olin viimeisilläni raskaana ja koira siinä jamassa ettei meillä paljoa joulua ja uuttavuotta juhlittu. Emi oli jo niin huonossa peruskunnossa että pakolliset parin minuutin pissilenkit saivat sen sairastumaan noilla pakkasilla keuhkokuumeeseen ja loppiaisena se lähti viimeiselle matkalle; onnellisena lempipaikkaansa kesämökillemme. Koiran tuhkat ripoteltiin myös mökkimme tontille ja tänäpäivänä tuhkienripottelu paikalla kasvaa kukka nimeltä "elämän lanka", jonka siementä kukaan ei ole siihen kylvänyt. Liekkö lentänyt jostain tuulenmukana vai liekkö enkelien tuomana muistomerkkinä Emin lyhyestä mutta niin onnellisesta ja vaiherikkaasta elämästä :cry:
Ko. tapahtuma on ollut minulle kipein koirasta luopumisen paikka koskaan, sillä koira vietiin meiltä niin kovin nuorena ja sairaus iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se on vaikuttanut suuresti myös siihen, että terveysasioista on tullut minulle tärkein kriteeri koirarotua valitessa. Vaikka dobermannit on ihanaluonteisia koiria ja muutenkin nuo molossit ovat lähellä sydäntäni, en niitä enää ottaisi korkeiden sydänsairaus tilastolukujen vuoksi. Yritin vastustella kynsin ja hampain myös siskoni dobermannin hankintaa vedoten terveysasioihin. Hän kuitenkin koiran hankki joten toivotaan että kaikki menee hyvin sen kanssa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 10:31 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: To Joulu 20, 2007 7:53 pm
Viestit: 1208
Paikkakunta: Lübeck, Deutschland
Tässä muuten taas nähdään, kuinka tärkeää olisi avauttaa koiria. Oletan ainakin, että tämäkin pentu avattiin, sillä eikös ensin luultu sen kuolleen tapaturmaisesti?

Itsellä ainakin on sellainen olo, että jos kaikki yllättäen kompuroineet ja "niskansa taittaneet" koirat avattaisiin, osan kuolinsyyksi saattaisi paljastua ihan jotain muuta kuin onnettomuus.

_________________
Borzoit, nykyiset: Prikrasnaja, Podruga
menneet: Dumlen Ballerina, Dumlen Bettina, Polongain Alusha, Phaedra Villi, Polnyj


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: Pe Tammi 22, 2010 10:39 pm 
Poissa
Palkintopallilla
Palkintopallilla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 10:05 pm
Viestit: 5370
Paikkakunta: Nurmijärvi / Espoo
HannaO kirjoitti:
Tässä muuten taas nähdään, kuinka tärkeää olisi avauttaa koiria. Oletan ainakin, että tämäkin pentu avattiin, sillä eikös ensin luultu sen kuolleen tapaturmaisesti?

Kyllä luultiin, ja edelleen on vahva epäilys että tuo tapaturma sattui, ja siihen liittyvä addrenaliiniryöppy ja verenpaine / syke mahdollisesti laukaisivat tuon tappavan kohtauksen. Perheen vanhin uros nimittäin käyttäytyi silloin kun tuo sattui aivan kuin pentu olisi juossut täysiä sitä päin, talon kulman takaa tai jotain.

Avattiin kyllä, koirahan kuoli matkalla Viikkiin autoon, oli helppo sitten samalla jättää se avattavaksi. (Ei sillä ettei olisi avattu muutenkin, vaikka eivät olisi olleet jo matkalla.)

Avaustulos (joka mulla on lupa laittaa nettiin):

Tutkimustulos:
1. Hypertrofinen kardiomyopatia ja äkillinen sydämen toiminnanvajaus.
2. Shokille tyypilliset löydökset.

Silmämääräinen tutkimus:
Kuolemanjälkeiset muutokset ovat kohtalaisen lievät. koira on lihaksistoltaan
hyvin kehittynyt ja rasvavarastot ovat kohtalaisen niukat. Keuhkoissa todetaan
erittäin voimakas pöhö ja verentungos ja henkitorvi on täynnä vaahtoutunutta
nestettä. Sydän on suurehko, painaa 440 g. Oikean ja vasemman kammion vapaa seinämä
ja sydämen väliseinämä on kohtalaisesti paksuuntunut. Oikean kammion seinämässä
todetaan epikardiaalisia ja endokardiaalisia verenvuotoja. Sisäeriterauhaset
normaalin kokoiset. Sisäelimissä verentungos. Perna supistunut. Virtsarakko ja
peräsuoli on tyhjät. Mahalaukussa jonkin verran heinää. Suolen sisältö tummaa,
hyvin verensekaista. Suurissa nivelissä ei muutoksia.

Makroskooppinen diagnoosi.
1. Hypertrofinen kardiomyopatian ja äkillisen sydämmen toiminnanvajaus.
2. Shokille tyypilliset löydökset.

Histologinen tutkimus:
Maksa, perna, munuaiset, sydän, keuhkot, lisämunuaiset, kilpirauhanen: Ei
spesifisiä muutoksia.

_________________
Kennel Dubnjak

Kuva
MVA Dubnjak Balashka
MVA Hatsina Jarkaja Zvezda, MVA Hatsina Jastreb Bystryj
Bilinka For Solovyev
Dubnjak Cossara
MVA & JMVA Dubnjak Excavator
Eternal Elektra Royal Lily
Dubnjak Finest Gravel


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 6:49 pm 
Poissa
Lähtökopissa
Lähtökopissa

Liittynyt: To Elo 23, 2007 6:21 pm
Viestit: 79
Portugalinvesikoirilla esiintyy JDCM:ää eli Juvenile Dilated Cardiomyopathya (mikähän on suomeksi?). Sitä esiintyy 5 viikon ikäisistä pennuista 7 kuukauden ikäisiin pentuihin. Siihen ei ole mitään lääkkeitä eli pentu kuolee siihen varmasti. Taudissa ei yleensä ole mitään oireita, kuolema tulee ihan yhtäkkiä. Joskus oireita voi tulla paria päivää ennen kuolemaa.
Amerikkalaiset keksii joskus hyvääkin ja tähän on olemassa geenitesti. Tauti periytyy resessiivisesti, eli kuten PRA. Onneksi suuri osa Suomen kasvattajista käyttääkin tätä testiä hyväksi ja suurin osa pennunostajista onkin valveutuneita.
En tiedä esiintyykö tätä muotoa sitten muilla roduilla, pikagoogletuksella ei ainakaan tullut muita rotuja vastaan.
Lisätietoja jos ketään kiinnostaa http://www.vesikoirat.fi/por-jalostus-j ... rveys.html


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 6:53 pm 
Poissa
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Avatar

Liittynyt: To Elo 28, 2008 6:47 pm
Viestit: 608
Paikkakunta: Muurame
Sfia kirjoitti:
Portugalinvesikoirilla esiintyy JDCM:ää eli Juvenile Dilated Cardiomyopathya (mikähän on suomeksi?).


En tiedä, mutta veikkaisin hyvän suomennoksen olevan Nuoruuden Dilatiivinen Kardiomyopatia. :D

_________________
whippetit
Softouch Topsannah "Savu" s. 06/2004
Oscarberg Footloose and Fancy Free "Frida" s. 08/2011Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 7:30 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 5:08 pm
Viestit: 1193
Paikkakunta: Sastamala
KirsiH kirjoitti:
Sfia kirjoitti:
Portugalinvesikoirilla esiintyy JDCM:ää eli Juvenile Dilated Cardiomyopathya (mikähän on suomeksi?).


En tiedä, mutta veikkaisin hyvän suomennoksen olevan Nuoruuden Dilatiivinen Kardiomyopatia. :D


Tai nuoruusiän dilatoiva kardiomyopatia. En tiedä onko näillä termeillä siis mitään eroa sinällään, tottunu vaan ihmispuolella tohon sanaan dilatoiva ennenmmin ko dilatiiviseen. :)

_________________
Zivanova's Chalfei Metelj - Dimka 2016 -
In memoriam
Sapwood's Dream Catcher Taimi 2010-2016
Sapwood's One in a Million 2009-2014
Ascanio 2006-2009


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 7:39 pm 
Poissa
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Takaisin vieheen perässä - hoiperrellen
Avatar

Liittynyt: To Elo 28, 2008 6:47 pm
Viestit: 608
Paikkakunta: Muurame
^ tuo on parempi, tuo nuoruusiän.

Mä oon kuullut sekä dilatiivinen että dilatoiva, molempia käytetään. En tiedä onko sillä sitten merkitystä. Itsellekin tuo dilatoiva on tutumpi, mutta ainakin Lamberg käyttää termiä dilatiivinen. Tiedä sitten. Ehkä ei väliä. :denti:

_________________
whippetit
Softouch Topsannah "Savu" s. 06/2004
Oscarberg Footloose and Fancy Free "Frida" s. 08/2011Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 8:07 pm 
Poissa
Finaalissa
Finaalissa
Avatar

Liittynyt: La Tammi 24, 2009 7:48 pm
Viestit: 3100
Minun ensimmäinen venakkoni kuoli kai sit tohon dilatoiva kardiomyopathia. Muuta syytä ei löydetty. Ja sil oli just tota hengenahdistusta ja rasituksessa hengästy tosi helposti. 3v oli kun kuoli. Ja ain oli sellanen laiheliini...

_________________
Kuva


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 10:21 pm 
Poissa
Palkintopallilla
Palkintopallilla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 10:05 pm
Viestit: 5370
Paikkakunta: Nurmijärvi / Espoo
Wolfie kirjoitti:
Minun ensimmäinen venakkoni kuoli kai sit tohon dilatoiva kardiomyopathia. Muuta syytä ei löydetty.

Siis diagnosoitiinko kuolinsyyksi dilatoiva kardiomyopatia, vaiko ei? Se kyllä avauksessa löydetään tasan varmasti jos sellainen on.

Sen sijaan näitä ns. "selittämättömiä sydänkuolemia" sattuu käsittääkseni huomattavasti enemmän kuin kardiomyopatiakuolemia, ja ne ovat taas sellaisia että kun "muuta syytä ei löydetty" niin diagnoosi on äkillinen rytmihäiriö ja sydeämen vajaatoiminta.

Ja nämä ovat sitten ihan oma lukunsa, ei liity kardiomyopatiaan mitenkään.

_________________
Kennel Dubnjak

Kuva
MVA Dubnjak Balashka
MVA Hatsina Jarkaja Zvezda, MVA Hatsina Jastreb Bystryj
Bilinka For Solovyev
Dubnjak Cossara
MVA & JMVA Dubnjak Excavator
Eternal Elektra Royal Lily
Dubnjak Finest Gravel


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 10:38 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: To Joulu 20, 2007 7:53 pm
Viestit: 1208
Paikkakunta: Lübeck, Deutschland
Rytmihäiriöt ja kardiomyopatiat liittyvät itse asiassa ihan äärettömän paljon toisiinsa. Kardiomyopatia saattaa alkaa tai oireilla aikansa pelkästään rytmihäiriöinä, jotka voivat aiheuttaa pahimmillaan sen äkillisen sydänkuoleman. Eli sinänsä osa näistä rytmihäiriöistä ja niistä johtuvista kuolemista saattaa olla kardiomyopatian ensi vaiheita.

Mutta avaamatta ei voi kyllä sanoa, johtuuko hengästyminen, hengenahdistus ja laihuus dilatoivasta kardiomyopatiasta vai ei.

Tuolla on hyvää tietoa kardiomyopatioista.
http://www.clinics-dobermann.net/doberm ... kkeli1.htm

_________________
Borzoit, nykyiset: Prikrasnaja, Podruga
menneet: Dumlen Ballerina, Dumlen Bettina, Polongain Alusha, Phaedra Villi, Polnyj


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Keskustelua kardiomyopatioista
ViestiLähetetty: La Tammi 23, 2010 11:12 pm 
Poissa
Palkintopallilla
Palkintopallilla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 10:05 pm
Viestit: 5370
Paikkakunta: Nurmijärvi / Espoo
HannaO kirjoitti:
Rytmihäiriöt ja kardiomyopatiat liittyvät itse asiassa ihan äärettömän paljon toisiinsa. Kardiomyopatia saattaa alkaa tai oireilla aikansa pelkästään rytmihäiriöinä,

Joo mutta nyt kun puhutaan kuolinsyystä ja avauksesta, niin nämä selittämättömät sydänkuolemat (missä avauksessa ei löydy mitään varsinaista syytä kuolemalle) eivät ole kardiomyopatiaa, minkään sorttista, joten ei todellakaan voida sanoa "kuoli kardiomyopatiaan kai koska mitään muuta syytä ei löytynyt". Jos se on, se löytyy. Jos ei avattu, niin turha mennä edes arvailemaan.

Sitä mä niinkuin ajoin takaa, että se joko on kuolin syy tai sitten ei, pelkästään se että kuolee "sydänkohtaukseen" ei tarkoita kardiomyopatiaa.

Siinä vaiheessa kun kardiomyopatian takia tulee rytmihäiriöitä, on sydämessä jo havaittavia muutoksia, se ei enää ole kooltaan ja/tai rakenteeltaan normaali.

_________________
Kennel Dubnjak

Kuva
MVA Dubnjak Balashka
MVA Hatsina Jarkaja Zvezda, MVA Hatsina Jastreb Bystryj
Bilinka For Solovyev
Dubnjak Cossara
MVA & JMVA Dubnjak Excavator
Eternal Elektra Royal Lily
Dubnjak Finest Gravel


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 543 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com