Tänään on Pe Huhti 10, 2020 3:32 am

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 136 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Seuraava
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: La Touko 26, 2007 7:28 pm 
Poissa
Finaalissa
Finaalissa

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 9:22 am
Viestit: 3020
Paikkakunta: Helsinki
Tämä aihe on omistettu minulle ja muille kaltaisilleni. :lol:

Cirnecot ovat kiinnostaneet pitkään ja koko ajan enenevissä määrin. Aina tilaisuuden tullen olenkin yrittänyt päästä niitä näkemään, tutustumaan koiriin ja kuulemaan rodusta. Vaan lisäkin kelpaisi.

Erityisesti kiinnostaa se arki koiran kanssa.
Miten cirneco toimii missäkin tilanteissa, miten suhtautuu millaisiinkin asioihin? Mitä rodulle ominaisia tapoja niillä mahdollisesti on? Irtipidettävyys? Laumakäyttäytyminen (tämä kiinnostaa hyvinkin paljon)? Rodun terveystilanne, mitä pitäisi huomioida?


Eli haastan nyt kaikki cirnecoihmiset kilvan kertomaan millainen on oikeasti rotu nimeltä cirneco dell'Etna! Kaikki tieto on tervetullutta! :D


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: Ma Touko 28, 2007 6:40 pm 
Poissa
Kaarrevalvoja
Kaarrevalvoja
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 11:10 am
Viestit: 440
Cirneco on mielestäni kaikin puolin helppo koira oikein koulutettuna ja sosiaalistettuna. Tietysti rodusta löytyy luonteita laidasta laitaan, osa on pehmeitä, osa on kovia (ihan sisarustenkin kesken löytyy näin voimakkaita eroja), osa siitä välistä. Ekoina elinvuosinaan cirnecot ovat todella vilkkaita, mutta alkavat näyttää rauhoittumisen merkkejä siinä 2-3 vuoden iässä. Aikuinen cirneco on kotona melko huomaamaton ja hiljainen, mutta laumassa cirnecot voivat olla kovaäänisiä leikkiessään. Cirnecot ovat muutenkin ihan vanhoille päivillekin saakka todella leikkisiä - ihan niinkuin podencotkin!

Suomessa on hankalaa opettaa koiralle irtioloa lain vuoksi, mutta cirneco oppii useimmiten pysymään vapaana, jos sille vain opettaa sitä pienestä pitäen. Jossakin vaiheessa tosin lähes kaikille cirnecoille tulee murrosikä, jolloin kiusataan omistajaa eikä anneta ottaa kiinni. ;) En pitäisi kerrallaan montaa cirnecoa vapaana muuten kuin aidatulla tai turvallisella alueella, sillä mikäli laumassa joku cirneco näkee saaliin, niin kaikkihan saaliin perään lähtevät ja silloin muuttuvat täysin kuuroiksi. Kuitenkin yksitellen olen uskaltanut pitää cirnecoitani vapaana. Yleensä pitävät minuun näkökontaktin, jos menevät kauemmaksi.

Rodulla ei ole löytynyt mitään vakavia perinnöllisiä sairauksia, mutta joitakin yksittäistapauksia on löytynyt. Kaiken kaikkiaan vielä erittäin terve rotu, mutta ongelmanahan on se, että cirnecoita on ollut Suomessa vielä sen verran vähän aikaa (15 vuotta, ja vanhimmat Suomessa syntyneet cirnecot ovat 8-vuotiaita), joten emme vielä välttämättä tiedä kaikkea rodun terveystilanteesta. Lähes 20 koiralta on tutkittu silmät, löydöksinä 2 x PPM ja vitreous degeneration, muut ovat olleet terveitä. Polvet ovat myös olleet tähän mennessä kaikilta tutkituilta 0/0.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: La Kesä 07, 2008 11:09 pm 
Poissa
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 26, 2008 4:26 pm
Viestit: 2392
Paikkakunta: Oulun kupees
Paljonkos näistä irtoaa karvaa? Ja saapiko cirnecoita pestä kuinka usein? Millainen on nuorten cirnecojen tuhovimma? Sopivat ilmeisesti elämään laumoissa? Paljonko tarvitsevat liikuntaa ja millaisia ovat harrastuskoirina?

_________________
Taigalta *catching moments*: hetkien tallennusta. Aitoja valokuvia.
Taigalta *poetry in motion*: bedlingtoninterriereitä.
Kuva Kuva


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Su Kesä 08, 2008 1:14 pm 
Poissa
Lähtökopissa
Lähtökopissa
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 6:24 pm
Viestit: 42
(Tavattiinko me Tigru Möllimaastoissa viikko sitten? Ainakin tuo meidän Tihu teki siellä kovasti tuttavuutta ihastuttavan bedlingtonin kanssa :smile: ).

Mulla noista omista pari on sellaista että kun ne vaihtavat karvaa niin sitä on sitten muutaman viikon ajan silmät ja suu täynnä ja sukanpohjiin kertyy paksu pehmustus. :denti: Toisilla karvanlähtö on sitten paljon huomaamattomampaa, riippuu turkin laadusta. Mä pesen omiani todella harvoin, max. kerran, pari vuodessa (kaikkia en niinkään usein), joten osaa sanoa miten tiheämpi pesuväli vaikuttaa. Toisilla iho tuntuu kuivuvan herkästi varsinkin talvella, joten voisin kuvitella että peseminen vielä pahentaa asiaa.

Laumaelämään sopeutuvat mun kokemuksen mukaan yleensä hyvin, tosin useampi uros laumassa ei välttämättä toimi. Riippuu yksilöistä. Yleensä ottaen cirnecot "puhuvat koiraa" hyvin ja toimivat taitavasti muiden koirien kanssa.

Liikunnan suhteen mä en osaa mitään tuntimääriä antaa, riippuu keleistä ja liikunnan laadusta. Aikuista cirnecoa ei normaalikuntoinen omistaja saa hihnalenkeillä väsytettyä, mutta toisaalta ei ne kiipeile seinille jos lenkki jonain päivänä jää lyhyemmäksikin. Meillä mennään pääasiassa kelien ja oman ehtimisen mukaan, tunnista muutamaan tuntiin (pidemmät lenkit viikonloppuisin) päivässä, pääasiassa vapaana, ja lisäksi koirat saavat oleskella omalla aidatulla pihalla halutessaan.

Cirnecopennusta saa melko suurella todennäköisellä juoksijan jos maastot kiinnostaa. Ratapuolella kaverin löytäminen voi olla haasteellista, ratakirjallisia ei tällä hetkellä ole Suomessa kuin neljä ja niistäkin kolme on jo ensi kaudella veteraani-ikäisiä. Katsotaan nyt sitten onko tästä nuorisosta kasvamassa uusia juoksijoita. Agilityssä on kisannut muutama, tietysti tavoittelliseen harrastamiseen löytyy paljon helpompiakin rotuja. Näyttelyissä cirnecoja käy rodun kantaan nähden suht' paljon.

Nuori cirneco on useimmiten melko aktiivinen otus, mutta ei tuhoaminen mikään rotuominaisuus kuitenkaan ole. :lol: Yksilöllistä tämäkin. Todennäköisesti jotain pientä puuhastellaan, harvempi innostuu onneksi laittamaan taloa remonttiin.

_________________
http://www.vespinjas.com


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Su Kesä 08, 2008 1:47 pm 
Poissa
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 26, 2008 4:26 pm
Viestit: 2392
Paikkakunta: Oulun kupees
^Kyllä me varmaan tavattiin :) Se maassa möyrivä koirankaltainen otus oli meidän Savu. Joka yrittää myös puhua kovasti koiraa ja sanoa että "minä olen pieni ja rakastettava eli ollaanko kavereita?".

Karvanlähtö kuulostaa ihan eriltä kuin mitä muualta olen kuullut (joku on väittänyt ettei lähde ollenkaan, jotenkin en jaksa uskoa siihen). Mun tosiaan pitäisi saada pestä koiraa usein, varsinkin kesäaikaan kun ne kuskaavat turkissaan siitepölyä. Pesuaineet on tietysti iholle hellävaraiset ja lyhytturkkista voi pestä suihkuöljylläkin joka kokemukseni mukaan voi jopa parantaa ihoa.

Urokset olis selkeesti mun juttu, mutta riskejä ei oteta vaan katsellaan lauman mukaan mikä tänne astelee seuraavaksi.

Ei näitä nykyisiäkään ihan helpolla saa hihnalenkeillä väsytettyä. Aina ei vaan pääse metsään juoksemaan vapaana. (Useamman kerran viikossa kuitenkin yleensä). Keleistä riippuu vähän meidän liikunnat. Varsinaista omaa pihaa ei vielä ole (pieni kerrostaloläntti jota hallinnoin, siellä voi koirat kytätä naapureita ja syödä luita mutta ei siinä irrotella) mutta me ei aiota asua tässä ikuisesti joten seuraavan koiran tullessa pihakin (aidattu) toivottavasti on.

Maastot kiinnostaa. Ja rata myös. Lisäksi musta on ollut kiva puuhastella koirien kanssa mahdollisimman monipuolisesti kaikkea. Mitään kisatykkiä en ole hakemassa vaan harrastuskaveria. Sellaista jonka kanssa nyt ei aivan joka treeneissä tarvisi lyödä päätä seinään. Koiran ehdoilla mennään eli jos koira jostakin lajista tykkää niin jatketaan ja jos ei tykkää niin lopetetaan. Varsinaisesti helppoakaan koiraa en ole hakemassa. Musta on vaan kiva tehdä koirien kanssa kaikenlaista ja luoda siinä sitä suhdetta siihen koiraan.

Pieni puuhastelu nyt on ihan normaalia pennulle. Muistan vaan kuulleeni jotain kauhutarinoita tietyistä roduista ja mietin että kuuluuko cirneco niihin...

_________________
Taigalta *catching moments*: hetkien tallennusta. Aitoja valokuvia.
Taigalta *poetry in motion*: bedlingtoninterriereitä.
Kuva Kuva


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Su Kesä 08, 2008 4:39 pm 
Poissa
Vieheen perässä
Vieheen perässä
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 6:12 am
Viestit: 182
Paikkakunta: Helsinki
Meidän cirnecoista karvaa ei lähde juuri ollenkaan, karvanlähtöaikoja ei niillä todellakaan ole! Toki muutama karva silloin tällöin näkyy esim. tummalla sohvalla ja kesällä ehkä aavistuksen useammin. Meillä ei imuroida tarvitse karvojen takia. Muutamalta meidän kasvatilta on lähtenyt enemmän karvaa ensimmäisenä kesänään, mutta seuraavina ei. Cirneco, jolla on niin voimakas karvanlähtöaika kuin Annikin muutamalla koiralla, taitaa olla enemmänkin poikkeus. Ovatkohan kasvattaneet talven aikana aluskarvaa?

Meidän Miki pestään ehkä kolme kertaa vuodessa, vatsapuolta pestään useammin.

Meillä on ollut aika kilttejä cirnecoita :). Jazi ei koskaan tehnyt mitään pahaa pentuaikanaan, Miki tuhosi muistaakseni yhden laturinjohdon ja muutamien kenkien sisäpohjat. Kenkien sisäpohjat tuntuvatkin olevan monien cirnecopentujen herkkua. Yhden cirnecon tiedän syöneen nojatuolin sisuksia, mutta nojatuolissa taisi olla alun alkaen jo reikä. Omista leluista tietysti nyhdetään sisukset pois alta aikayksikön. Mun Jemma-italiaano on tehnyt huomattavasti enemmän tuhotöitä kuin meidän cirnecot yhteensä! Onneksi mun muut italiaanot eivät ole tuhotöitä tehneet juuri ollenkaan :).

Miki ei pidä yleensä vieraista uroksista, paitsi niistä, joita se näki pentuaikanaan usein. Niiden edessä se suorastaan matelee innoissaan ja iloissaan! Mikin poika Roope tulee yleensä vapaana ilman hihnaa ollessaan toimeen myös urosten kanssa. Nartut ovat yleensä hyvin sosiaalisia kaikille koirille.

Cirneco ei tosiaankaan turhaudu, vaikka ei joka päivä saa sitä tunnin lenkkiä.

Tuntuisi siltä, että nuorisosta olisi tulossa hyviä juoksijoita!

_________________
***************************************************
Iosono cirneco dell'Etna & italianvinttikoira
Iosono fb:ssä

***************************************************


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Su Kesä 08, 2008 5:02 pm 
Poissa
Finaalissa
Finaalissa

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 9:22 am
Viestit: 3020
Paikkakunta: Helsinki
Pakko kommentoida tuohon karvanlähtö- ja pesuasiaan. Cirnecosta ei ole kokemusta, allergiasta, pahasta sellaisesta, sitäkin enemmän.

Eli olen siis erittäin allerginen siite- ja huonepölylle ja ties mille kaikelle. Monille eläimillekin. Aikanaan mulla oli noutajaristeytys, kultaisennoutajan turkilla varustettuna. Silloin törmäsin ensi kertaa omalla kohdallani siihen, että sain koirasta voimakkaita allergiaoireita ja pohdin syytä, kunnes tajusin, että koiran turkkiin kerääntyvät pölyhiukkasethan ne oireet aiheuttivat, eikä koira. Tuo koira oli itsekin kaikenlisäksi yhtä allerginen, eikä sen iho kestänyt pesemistä juuri lainkaan... Aikamoista takkuamista elo siis oli, yhdessä ja koiralla itsensä kanssa.

Lyhyt- ja tiivisturkkisista polskista ja lk ibizasta en kuitenkaan oireita saa, vaikken niitä kovin usein pesekään. Tuon lk ibizankin karva tosiaan on niin tiivistä, ettei se kerää pölyä juuri lainkaan. Jos ilmassa on ollut kovin paljon siitepölyä ja sitä on kerääntynyt koiran karvan pintaan, auttaa säämiskällä, kumisualla tai kostealla siivousrätillä pyyhkiminen mainiosti. :smile:
Oma kk:kin on sen verran lyhytturkkinen, ettei siihenkään keräänny niin paljoa pölyä, kuin pörröisempään kaveriin.

Kaiken maailman tiepölyjen (kevät kaupungeissa...) takia ja siksi, että tuo kk-nuoriso rakastaa rypeä mitä erikoisemmissa paikoissa, olen kuitenkin pessyt noita muutenkin keskimääräistä (?) useammin, polskiakin, lk ibizaa ei oikeastikaan juuri tarvitse. Hyvin noiden iho on sen kestänyt silti, saavat ruoan joukossa erilaisia öljyjä ja pesutuotteisiinkin on panostettu jonkin verran.

Vilkkaampiahan nämä vitosen vinttarit, ainakin podengot, podencot, farkut ja cirnecot, varmasti ovat kuin kymppiryhmän rodut, basenji on ehkä enemmän niiden kaltainen (ainakin ne, joita itse tunnen, ovat), mutta minulle se tietynlainen vilkkaus on vain plussaa. Minä tykkään ja tahdon puuhastella kaikenlaista koirieni kanssa ja haluan kotiinikin yksilöitä, jotka on helppo saada innostumaan erilaisista asioista. :nyökyti:

_________________
Jotain rakkeja meilläkin kai asuu.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Su Kesä 08, 2008 5:52 pm 
Poissa
Lähtökopissa
Lähtökopissa
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 6:24 pm
Viestit: 42
Joo, noissa omissakin koirissani on siis kahdenlaista turkinlaatua. Lyhyt, pehmeä ja sileä sekä hieman pitempi ja karkeampi. Nuo jälkimmäiset siis kasvattavat myös selkeän talvikarvan (mikä on ehdottomasti plussaa näillä korkeuksilla!) ja sitä sitten kevään tullen myöskin irtoaa. Kasvatissa löytyy sekä näitä "maatiasturkkisia" että ohuemmalla turkilla varustettuja, samoissa pentueissakin, joten vaihtelua rodussa tosiaan löytyy.

Ajele Tigru joskus tänne vaikka iltakahville, niin pääset tutustumaan noihin hörökorviin paremmin! :smile:

_________________
http://www.vespinjas.com


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Ma Kesä 09, 2008 12:12 am 
Poissa
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 26, 2008 4:26 pm
Viestit: 2392
Paikkakunta: Oulun kupees
Marissa selkeesti hoksasi mistä tässä pesuvimmassa on kyse. Monesti saa oikein selittämällä selittää että miksi ihmeessä tahtoo pestä koiraansa alvariinsa... :lol:

Cirnecokin kuulostaa kuvausten perusteella kauhean mielenkiintoiselta... Mähän utelen samaan aikaan whippeteistä ja farkutkin kiinnostaa... mikähän niiden ero on cirnecoihin? Koko? Mutta onko muutakin? Italiaanosta haaveilin mutta se on ehkä kuitenkin liian pieni ja hentoinen. Pelkäisin sen menevän rikki vanhemman koiran paineissa ja paleltuvan talviaikaan.

Oletkos immu tosissasi tuon kahvikutsun kanssa? Jos olet, niin saako ottaa cirnecoista kiinnostuneen sisaren mukaan myös? Me voidaan tuoda kahvit ja keksit tullessamme, jos saadaan hipelöidä teidän koiria ja kysellä silmät ja korvat täyteen... Voi olla että siskolle on tulossa koira ennen kuin meille tulee seuraava ja se arpoo nyt tosi erilaisten rotujen välillä.

_________________
Taigalta *catching moments*: hetkien tallennusta. Aitoja valokuvia.
Taigalta *poetry in motion*: bedlingtoninterriereitä.
Kuva Kuva


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Ma Kesä 09, 2008 8:30 am 
Poissa
Lähtökopissa
Lähtökopissa
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 6:24 pm
Viestit: 42
Ilman muuta olette tervetulleita, sisko myös! :D Laita mailia niin sovitaan tarkemmin.

_________________
http://www.vespinjas.com


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Ma Kesä 09, 2008 9:48 am 
Poissa
Kaarrevalvoja
Kaarrevalvoja
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 11:10 am
Viestit: 440
Erja kirjoitti:
Miki ei pidä yleensä vieraista uroksista, paitsi niistä, joita se näki pentuaikanaan usein. Niiden edessä se suorastaan matelee innoissaan ja iloissaan!


Kyllä Miki (kohta 7 vee) tulee nykyään toimeen kilttien ei-dominoivien urosten kanssa. Ja etenkin nuoret urokset ovat Mikin mielestä yhtä ihania kuin nartut. Onkohan Tosca sekoittanut Mikin pään, sillä Toscan tulon jälkeen on myös Mikistä on tullut oikea sosiaalisuuden pesäke. Miki tuli tosiaan toimeen kaikkien urosten kanssa 3-vuotiaaksi asti, sitten se aikuistui eikä enää pitänyt vieraista uroksista. Toisaalta asuimme vuoden Itävallassa 2006-2007, jolloin Miki tuli myös toimeen kaikkien urosten kanssa ulkoillessaan vapaana. Ota sitten selvää näiden urosten sielunelämästä...?

_________________
Iosono cirnecot & italiaanot


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Ma Kesä 09, 2008 3:16 pm 
Poissa
Lähtökopissa
Lähtökopissa
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 21, 2007 6:24 pm
Viestit: 42
Tigru kirjoitti:
Cirnecokin kuulostaa kuvausten perusteella kauhean mielenkiintoiselta... Mähän utelen samaan aikaan whippeteistä ja farkutkin kiinnostaa... mikähän niiden ero on cirnecoihin? Koko? Mutta onko muutakin?


Mä sanoisin että keskimäärin (aikuinen) cirneco on eläväisempi, sähäkämpi ja tempperamenttisempi kuin whippet. Whippet on jollain lailla lunkimpi eikä reagoi niin herkästi asioihin. Toki niitä yksilöeroja löytyy sitten paljonkin, molemmista roduista. Ja kokohan näillä on suurinpiirtein sama. Farkuista en osaa sanoa mitään, paitsi että ne on isompia. :mrgreen:

_________________
http://www.vespinjas.com


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: To Kesä 12, 2008 10:44 pm 
Poissa
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 26, 2008 4:26 pm
Viestit: 2392
Paikkakunta: Oulun kupees
^Nyt pitäisi vaan tutustua molempiin rotuihin että tietäisi onko lisä sähäkkyys etu vai haitta... :mrgreen:

immu: Laittelen sulle mailia heti kunhan meidän elämä hieman rauhoittuu (nyt on töissä kiireitä ja kaikkea, Juhannuksen jälkeen pitäisi helpottaa). On kyllä tosi hienoa jos päästään tutustumaan. Kiitän jo etukäteen sekä omasta että siskon puolesta :)

_________________
Taigalta *catching moments*: hetkien tallennusta. Aitoja valokuvia.
Taigalta *poetry in motion*: bedlingtoninterriereitä.
Kuva Kuva


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Su Kesä 29, 2008 1:45 pm 
Poissa
Lähtökopissa
Lähtökopissa
Avatar

Liittynyt: Su Kesä 29, 2008 12:41 pm
Viestit: 85
Paikkakunta: Helsinki
Mun Milolla on ainakin ollut karvanlähtöaikoja pari kolme kertaa sen 2 vuotisen elämän aikana. Milolle ei ole maatiaskarva. Karvaa lähtee sillon silleen että sitä on selvästi sohvalla ja sängyssä ja sitä voi vaikka nyppiä irti.

Energiaa on, mutta nyt vanhemmiten on nukkuminen lisääntynyt huomattavasti. Jaksaa kyllä leikkiä vaikka koko päivän jos joku leikkii sen kanssa. Yksin leikkii ehkä tunnin päivässä.

_________________
Cirneco Dell´etna Ay Amor Of Bresar´s "Milo"
+ väärän rotuisia 2kpl


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Cirnecot for dummies
ViestiLähetetty: Ma Heinä 21, 2008 2:01 pm 
Poissa
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
isänmaallishenkinen, uskovainen, ötökkärakastaja
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 26, 2008 4:26 pm
Viestit: 2392
Paikkakunta: Oulun kupees
Cirneco-retki tehty. Se venähtikin sitten oikein kunnolla. Pahoitteluni emännälle jos olisit halunnut ajallaan nukkumaan. :oops: Ihania koiria ja varsin samankaltaisia luonteeltaan kuin bedut. Tosin vietikkäämpiä ja hieman isompia. Mulle ehkä hieman liian karvaavia niin kuin kuvittelinkin (ainakin tässä elämänvaiheessa kun olen hyvin tyytyväinen nykyiseen karvavapaaseen tilanteeseen). Sisko taas ei vielä tiedä mitä haluaa (tahtooko paimenkoiraa vai jotain muuta) joten se pohtii kovasti. Tykästyi kyllä koiriin sinänsä eli tuli siihen tulokseen että jos tahtoo tämän tyyppisen koiran niin cirneco on vahvoilla.

Kiitos kun saatiin tulla käymään ja kysellä kaikki kysymykset joita päähän juolahti.

_________________
Taigalta *catching moments*: hetkien tallennusta. Aitoja valokuvia.
Taigalta *poetry in motion*: bedlingtoninterriereitä.
Kuva Kuva


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 136 viestiä ]  Mene sivulle 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com