Tänään on Su Joulu 08, 2019 3:11 pm

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 2994 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 196, 197, 198, 199, 200
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 1:26 pm 
Poissa
Väsynyt, mutta onnellinen
Väsynyt, mutta onnellinen
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 8:54 pm
Viestit: 10562
Paikkakunta: Kangasala
Mä jättäsin kans eestaas ravaamiset kokonaan pois. Jos meillä jostain whippetit on hermostuneet yksinjäädessään niin siitä, jos ravaan useemman kerran kotona, pois, kotona, pois. Varsinkin kokisin tosi huonona tuommoset minuutin yksinolot, että lähdetään monia kertoja, jopa kymmeniä, kotoo minuutiksi ja sit taas tullaan takasin ja heti lähdetään. Mä saisin todennäkösesti noille aikuisillekin jonkinlaisen "eroahdistuksen" aikaan tai ainakin jollainlailla ne häkellyksiin jos ravaisin kokoaika edestakaisin. :nyökyti:

Suosittelen siis myös pidentään yksinoloja, eli niin että se on yksin sen aikaa kun sen päivässä yksin pitää olla, ja sen lisäksi en tekisi mitään harjoituksia enää. Uskosin, että pentu oppisi tällä tapaa kuitenkin nyt paremmin. Se voi alkuun huutaa, mutta uskosin ettei se siellä tuntitolkulla perään kilju ja hoksaa sitten että jaajaa, ne meni jonnekin, eivät tuu takasin vaikka huutaisin ja otanpas sitten vaikka nokoset.

Turha ressi siis pois vaan :D tiietään, ei oo ekan kans helppoa, kun ei aina ole seuraavienkaan vielä.. Mutta kuitenkin, koittakaa suht löysin rantein ottaa, koirat huomaa senkin helposti jos ite pingottaa/stressaa liikaa. Tsemppiä sinne!


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 2:32 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: Ti Joulu 15, 2009 1:38 am
Viestit: 1451
Paikkakunta: NZ
Mä tein ekan koiran kanssa sen virheen, että työpäivän aikana meijän äiti kävi ulkoiluttamassa koiran. No varmasti oli pallo hukassa sillä sitten siinä ja ulvoskelua oli. Tein muutenkin kyllä varmaan kaikki oppikirjan virheet, koira jäi yksin heti pidemmän rallauksen jälkeen (luulin että sillee kuuluu tehdä) ja heti kotiintullessa lähdettiin kiireellä ulos. Sitten kun naapureilta sain kuulla, että tyyppi kiljuu yksinollessaan, sain vinkkejä tehdä asiat erilailla (rauhoittuminen rallauksen ja yksinjäämisen välissä, ei hirveellä tohinalla heti ulos, dap oli myös käytössä). Sisäsiisteys otti takapakkia sitten hieman, mutta nopeesti koira oppi olemaan hipi hiljaa yksin ollessaan.

Pointtina se, että ekan koiran kanssa kyllä ressaa ja ehkä yrittääkin liikaa. Tsemppiä vaan, kyllä se siitä :) Mä myös kannatan pidempiä yksinoloja vaan.

_________________
Kuva
whn Tarumetsän Täysillä Tuulta Päin, Malakai
whn Besties Panem Et Circenses, Hulda


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 3:01 pm 
Poissa
Kuu Kyrpsykästä kesään
Kuu Kyrpsykästä kesään
Avatar

Liittynyt: Pe Marras 05, 2010 6:26 pm
Viestit: 1082
Paikkakunta: Otalampi Vihti
Olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Ea-hoitoon kuuluu tiettyjen asioiden merkityksen "sammuttaminen" koiran mielessä, mutta pennun sopeuttaminen uuteen kotiin pitäisi lähteä huomioimattomuudesta ja opettamisesta yksinoloon vain jättämällä koiraa yksin ei niinkään monimutkaisten klassisen ea-koiran hoidon kautta.

Moni ea-koira oppii reagoimaan ahdistuen jo tiettyihin asioihin ennen kotoa lähtöä kuten avainten kilinään, ulkovaatteiden pukemiseen tai laukun pakkaamiseen.
Niiden merkitys pitää sammuttaa kokonaan koiran mielessä, mutta pennulla ei pitäisi olla tällaisiin asioihin vielä opittua tapaa. Sammuttaminen tehdään toistamalla samoja asioita uudelleen ja uudelleen, joka tilanteessa ja kaikkina vuorokauden aikoina.
MUTTA koira aistii milloin harjoitellaan ja milloin tehdään lähtö oikeasti, joten siksi jos harjoittellaan pitää siinä olla toden tuntua tai muuten toistuva kulkeminen ovesta saattaa saada koiran vain levottomaksi ja se ei opi.

Kun asuttiin rivitalossa etuovi oli kadulle päin, josta kuului kaikenlaisia ääniä. Takaovi oli sisäpihalle, jossa ei kuulunut ääniä. Oltiin juuri muutettu asuntoon ja koirat reagoivat kun lähdin kotoa. Kuljin alkuun etuovesta, takaovesta lähdin tupakoidakseni. Filmasin koirien yksinoloja ja sain tietää, että ne jäivät etuovesta lähtöni jälkeen eteistilaan levottomasti odottamaan saapumistani. Kun etuoven puolelta kuului askelia tai jotain ääniä olettivat imeisesti minun tulevan ja haukkuivat innoissaan. Päätin, että tästä lähin en kulje enää etuovesta lainkaan ja sen käyttö lopetettiin kokonaan. Kuljin siitä lähtien aina takaovesta, koska yhtä ovea oli helpompi harjoitella ja takaovelta kun ei kuulu ääniä. Tupakalle lähtiessäni tein harjoittelun vuoksi samoja asioita kuin jos lähtisin oikeasti pois. Koirat oppivat ja lopulta eivät reagoineet lähtemiseeni levottomasti. Etuovi tai sieltä kuuluvat äänet eivät näytelleet myöskään enää mitään roolia.

_________________
Kuva
Rescuet Liinu, Pinja, Peto
Beoline Nadza, Siru
Tarumetsän Lumitähti, Lumi
Vi'waun Sparkling One, Tinni
Adventurer's Drinkin' Champagne, Skumppa


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 4:51 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: To Loka 24, 2013 4:46 pm
Viestit: 1023
Paikkakunta: Rymättylä
:vautsi2: Kiitos neuvoista.

Meille on taidettu hypettää sitä Tuire Kaimion opasta vähän liikaa. Siinä tämä ravaaminen oli juuri ensisijaista, että edetään sekunti sekunnilta. Sen mukana on tainnut nousta sekä koiran että omistajien stressitaso. Nyt siis kokeilemme pidempiä yksinoloja.. Auttaisiko tässä rutiini? Että joka päivä tiettyyn aikaan mieheni kanssa mentäisiin puoleksi tunniksi -tunniksi jonnekin? Auttaisiko se poosua sopeutumaan, että tämä yksinolo ajoitettaisiin joka päivä (suunnilleen) samoihin kellonlyömiin?

Harmi vain kun meillä ei ole eteisessä väliovea ja kaikki raikaa rappukäytävään. Muutenkin seinät kuin paperia.

_________________
Koko miehistö koossa:
Whippet, Tarumetsän Kun Yksin Taivaltaa, "Poosu"
Lk collie, Lifedream Obscure Obsession "Kapu"
Feat. Kissatoveri Vili


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 5:15 pm 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla
Avatar

Liittynyt: Ti Tammi 31, 2012 4:38 pm
Viestit: 359
Paikkakunta: Turku
Kaimion kirja on mun mielestä hyvä aralle pennulle, normipennun kanssa voi edetä asioissa vähän reippaammin :nyökyti: jonkinlaista rutiinia yksinolojen kanssa voi pitää, esimerkiksi yksinolot on aina aamupäivällä aamulenkin ja -ruoan jälkeen, mutta mitään kellontarkkaa aikataulua ei tarvitse noudattaa. Kannattaa mennä ihan sen mukaan mitä arki tulee olemaan olemaan tulevaisuudessakin. Itse olen vuorotyössä niin koirat ovat tottuneet siihen että lähden milloin mihinkin aikaan.

_________________
whippetit
Eino (Silentkaze Cooloceanbreeze)
Manu (Scheik's Fooling Around)
Simo (Avantina Arctic Hans)


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 5:29 pm 
Poissa
Vaihtoi avatarta yleisön pyynnöstä
Vaihtoi avatarta yleisön pyynnöstä
Avatar

Liittynyt: Pe Helmi 27, 2009 10:37 pm
Viestit: 7289
Paikkakunta: Nokia
Vuorotyöläinen täälläkin. Ja vielä töissä hyvin erilaisiana aikoina, ei niin että olisi kahta tai kolmea vuorovaihtoehtoa. Koirat tunnistaa kyllä hyvin tarkkaan koska olen laittamassa työvaatteita päälle (ja koirat ei pääse mukaan) ja koska lenkkivaatteita jolloin pääsevät. Toisaalta oivaltavat kyllä senkin tilanteen kun joskus lenkkivaatteissa lähden käymään kaupassa ja koirat jää kotiin. Jotenkin sitä vaan huomioi koirat eri tavalla ja ne ymmärtää. Pentu ei tietenkään ymmärrä heti aluksi mutta oppii kyllä. Tämä pohjustuksena sille ajatukselle että yksinoloharjoituksiin ihmisen ei ehkä kannata poistua lenkkivaatteissa koirannamit taskussa.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 5:36 pm 
Poissa
Finaalissa
Finaalissa
Avatar

Liittynyt: Ma Heinä 06, 2009 10:15 pm
Viestit: 2343
Meillä väliovi muuten auttoi hiukka stressaantumisherkän oleskeluun. Oli kyllä rauhallinen jo muutenin, kovan työn tuloksena, mutta reagoi siis rappukäytävän ääniin haukkumalla. Nyt ei kuulu pihaustakaan, eikä herkkis päästä haukahteluja. Joskus se ihan selvästi jopa yllättyy kun tulee kotiin. "Mistä sää tulit ihan yhtäkkiä?!"

Meillä oli myös huutava pentu tuo herkkis pienenä. Muistan kun sen alkuaikoina puhuin toisessa huoneessa kaverini kanssa ja koira huusi kuin syötävä. Itkuhan siinä tuli ja epäusko, että ei tästä voi koskaan tulla mitään. Kyllä siitä tuli, piankin. Meillehän tuli vastoinkäymiseksi saman koiran kanssa yllättäen alkanut EA vasta myöhemmin, mutta siitäkin on selvitty (just noilla ravaamisharjoituksilla ja myös yksinolojen vähentämisellä minimiin, ettei stressi yltynyt). Tsemppiä niinuskainen, kyllä se siitä.

_________________
Laumassa:
-whn Vi'waun Norna - Tiuku, -09
-whn Tappinskis Jade In Sunshine - Sinna, -10
-kissaystävämme Kilju, Sini-Ihmeen Hopeahattara, -07


Muistoissamme ja sydämissämme, kotikissa Manuli.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 6:27 pm 
Poissa
Vetäis nuput nuupalleen
Vetäis nuput nuupalleen

Liittynyt: Ke Joulu 01, 2010 3:54 pm
Viestit: 9167
Paikkakunta: ...
Mä voisin hypettää vähän Tommy Wireniä kanssa :denti: Onnistu koirasi koulutuksessa on mainio luettava.


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Re: Whippetpulinat 4
ViestiLähetetty: To Marras 14, 2013 8:14 pm 
Poissa
Syöny sikana omenia
Syöny sikana omenia
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 2:15 am
Viestit: 15729
Paikkakunta: Tampere
Laitan tän lukkoon, koska 200 sivua, jatketaan seuraavassa :nyökyti: .

_________________
Whippetit FI kva-r Paletin Nitroninja - FI kva-m, CVM-14, DVM-14, CVM-15 Sökövintin CG Herran-Terttu - Whiplandian Inside I Am Dancing - Whiplandian Powerpuff Girl

- R.I.P. Snout Ziggy Stardust & Esa Nahka & Tero Nuppi


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 2994 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1 ... 196, 197, 198, 199, 200

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com