Tänään on Ti Kesä 18, 2019 1:50 am

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: Su Helmi 19, 2012 6:23 pm 
Poissa
Finaalissa
Finaalissa
Avatar

Liittynyt: Pe Huhti 22, 2011 7:27 pm
Viestit: 2152
Paikkakunta: Kokemäki
Heidi kirjoittikin hyvin :nyökyti:

Niinhän se menee yleensä että tunteet vaikuttaa paljon. Sydämellä minä ensimmäisen pentueen teettämisen päätin (ja valitsin uroksen mututuntumalla) ja kyllä nuo melkein 1v kakarat näyttää oikein hyvältä vaikka yksi uros onkin yksikiveksinen.
Kokeneemmat kasvattajat on auttanut paljon ehdotellessaan eri linjoja, sukuja, koiria, jne. Sieltä minä reilu vuosi sitten löysin Aslanin ja nyt myös kokeneempien neuvojen kautta löysin Kapun. :nyökyti:

Kaikki joskus on kokemattomia ollut ja ainahan sitä uutta oppii. Ja eikös se niin ole, että virheistään oppii? ;) Kyllä moni 15-20v koiria kasvattanutkin tukeutuu yhä muihin jalostusvalinnoissaan, jne. Kasvattaminen on mielenkiintoista puuhaa ja aina tulee joskus kohdalle huonoja hetkiä tai yhdistelmiä mitkä eivät sitten olleetkaan niin hyviä kuin ajatteli.

(no niin, epäselvää tekstiä mutta migreeni alkamaisillaan :orava: )

_________________
Kuva
borzoitLara ja Daria
whippet Kujo
whippetit etänä: Kira, Koukku, Unna, Ado ja Vilma
väärän rotuisetTuittu ja Fia
rip wh Netta


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: Su Helmi 19, 2012 10:47 pm 
Poissa
Vieheen perässä
Vieheen perässä

Liittynyt: Su Maalis 14, 2010 3:05 pm
Viestit: 123
Voi hyvät hyssykät, koira joka ketjun kirvoitti alkamaan lähti tänään vehreämmille saalistusmaille. Tämän enempää aiheeseen puuttumatta sanon edelleenkin, että on katastrofi omistajalle, kun koira lähtee liian varhain syystä tai toisesta. Voimia toivon taustajoukoille!


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: La Maalis 03, 2012 10:18 am 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 3:48 pm
Viestit: 1425
Paikkakunta: Kuopio
Alkuperäiseen aiheeseen kommentoisin, että ovatko ihmiset tulleet ajatelleeksi sitä kemikaalien määrää, jonka koirakin joutuu lyhyen elämänsä aikana kohtaamaan? Ihmisillä asia on tiedetty jo pitkään, kemikaalit kertyvät elimistöön ja itse pystyy siihen määrään melko paljonkin vaikuttamaan. Niinkin yksinkertaiset asiat kuin huulipuna ja hiusväri kaikkine kemikaaleineen kerryttävät elimistön myrkkytaakkaa melkoisesti käytön jatkuessa vuosikausia. Puhumattakaan liikenteen aiheuttamista päästöistä, jos ei korvessa asu, niin pakokaasujen hengittämistä ei voi välttää. Entäs tiesuola ja kevään sulamisvedet moottoriöljyineen koiran tassuille...melkoinen yhdistelmä myrkkyjä elimistöön imeydyttyään. Herkistymistä vääjäämättä tapahtuu ja kun ko.aineet sisältävät lukuisia eri kemikaaliyhdisteitä, on mahdotonta sanoa, mille aineelle itse kukin on herkistynyt. Sama altistus koskee koiria nykymaailmassa, koira tosin elää lyhyen aikaa, joten myrkkykertymä jää pienemmäksi. Toinen kestää altistuksen paremmin kuin toinen, myrkyn määrästä, altistuksen kestosta ja perimästä riippuen.

Onkos kukaan tullut ajatelleeksi, millä aineilla esimerkiksi lattiansa pesee? Koira makoilee lähellä lattiaa koko ikänsä, tassuttelee paljain jaloin ja nuolee lopuksi tassujaan. Vastasyntyneet pennut usein kohtaavat lattian ensimmäisenä, lattian jonka ihminen on kuurannut desinfiointiaineilla mielestään puhtaaksi. Tai ihminen on pessyt lattian pesuaineella, jota ei ole malttanut laimentaa tai huuhtoa pois. Pissin ja kakan haju on myös saatava pois, joten kemikaaleillahan siitä eroon päästää. Pentu kohtaa ensimmäisenä elämässään itselleen täysin vieraita aineita. Aineita, joita sen elimistö ei tunnista, saatikka pystyisi käsittelemään.

Koiria pestään ja puunataan tuon tuostakin jos jonkinlaisilla kemikaaleilla. Jotkut aineista hierotaan ja jätetään ihoon ja turkkiin, imeytymään pikku hiljaa elimistöön, osa altistuksesta saadaan suoraan suun kautta turkkia nuolemalla. Liika hygieniahysteerisyys on kohdannut myös koiria, hyvät bakteerit ihminen pesee pois, ja normaalia päivittäistä mikrobisiedätystä ei edes koira pääse kohtaamaan.

Edellä oleva turinointi oli vaan pähkäilyä allergioiden synnystä. Liian usein syytetään ruokaa, eikä huomata muita pieniä asioita ympäristössä. Melko paljonkin pystyy kemikaalialtistukseen itse vaikuttamaan, jos vaan hoksaa asian. Osalle ei mahda mitään, esimerkiksi liikenteen päästöille. Ja en ole kukkahattu todellakaan, kunhan mietiskelin. Eikä edelleenkään pidä unohtaa perinnöllisen alttiuden osuutta allergioiden syntyyn, joka kuitenkin on se määräävin tekijä loppujen lopuksi.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: La Maalis 03, 2012 12:09 pm 
Poissa
Rehellisesti Vanhapiika
Rehellisesti Vanhapiika

Liittynyt: To Loka 16, 2008 9:52 pm
Viestit: 3436
^Tuosta tuli mieleeni, että moniko miettii kuivamuonaa valitessaan, minkäsorttisia lisäaineita niissä koirilleen syöttää? Toisenrotuisten foorumilla oli jo pari vuotta takaperin keskustelua näistä keinotekoisista antioksidanteista BHA ja BHT, eli siis hapettumisenestoaineita, joita yleisesti käytetään koiranruuissa säilöntäaineina. Ihmisruuissa nämä on tietääkseni täysin kielletty, lukuunottamatta joitakin mausteita, joita näillä saa säilöä EU:ssa. Syynä on, että näiden on joissakin tutkimuksissa todettu aiheuttavan allergiaa ja vahva epäilys oli myös karsinogeenisistä (syöpää aiheuttavista) vaikutuksista. :?

Mikä mielenkiintoisinta, näitä löytyy myös joidenkin valmistajien allergia- ja "sensible"-mallin ruuista. :shockthink: Asia putkahti mieleen, kun tuossa kolmisen kuukautta takaperin kollega kertoi koirastaan, jolla on jos jonkin sortin kutinaa ja kertoi sen syöneen ties mitä erikoisruokavalioita, joita sitten selasin netistä ja kas vain, sisälsivät näitä. :orava: Kehotin etsimään sellaisen laadukkaan ruuan, jossa on antioksidanttina käytetty E-vitamiinia, kun itse olen sellaista syöttänyt koirilleni toistakymmentä vuotta, eikä yhdelläkään ole mitään allergiahommia, kutinoita tai iho-ongelmia ollut. Toveri teki työtä käskettyä ja nyt koira on syönyt ko. sorttista nappulaa, eikä kutise enää! Että väkisinkin tulee mieleen, että vaikka ruoka olisi kuinka kallista ja laadukkaaksi miellettyä, niin voiko kenties monet allergiat johtua näistäkin myrkyistä? Etenkin jos niitä on vielä allergisille tarkoitetuissa ruuissakin? :?

Mielenkiintoinen ja hyvä keskustelu kaikinpuolin, sopis kyllä tonne yleisellekin puolelle kun on täällä vähän piilossa! :-)

_________________
Ihmeitä tapahtuu ja siihen täytyy luottaa!

Unkarilaiset Impi, Elma, Laina, Oiva ja Aimo, mäyriäiset Osku, Olli ja Aune sekä ranskalainen lurppaturpa Uuno!


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: La Maalis 03, 2012 2:18 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 3:48 pm
Viestit: 1425
Paikkakunta: Kuopio
mihinköhän hävis mun tekstit??


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: La Maalis 03, 2012 2:24 pm 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 3:48 pm
Viestit: 1425
Paikkakunta: Kuopio
Bärkille plussat kommentista ruuan suhteen, mutta minun pointtini oli, että ruualla ei ketään saada allergiseksi, ei immeistä eikä elukkaa. Ruokien lisäaineet jätin tahtoen pois edellisestä turinasta, koska niihin on aina helppo vedota koiran sairastuessa.

Alttius sairastua elämää haittaavaan allergiaan joko on tai ei. Ja jos on alttius, pienikin ärsyke voi aiheuttaa sairastumisen. Allergia, oli se sitten ihossa tai ruuansulatuselimistössä, on niin koiralle kuin omistajalleenkin vakava ongelma. Joillekin koirille jopa henkeä uhkaava episodi. Taitaa olla muotisana tuo allergia, koskahan vinttikoirien masennus on iltasanomien otsikoissa? Kun eivät pääse jänkköjen perään, radalla vaan pussin perässä toteuttavat turhaumiaan?

No joo, mutta itselläni on käynyt koirien suhteen niin hyvä onni, että kaikki ovat olleet terveitä em.asian suhteen, kiitos siitä kasvattajille. Koskien koko elämäni aikaista suhdetta koiriin rotuun katsomatta, borzoitten lisäksi kettuterrieriereistä ja berninpaimenkoirista puhun. Itseni olen altistanut ja jatkossakin niin teen kaikenlaisille myrkyille. Mikäs sen pahan tappais.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: La Maalis 03, 2012 7:30 pm 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla
Avatar

Liittynyt: Ma Huhti 07, 2008 12:57 am
Viestit: 488
Paikkakunta: Kaarina
Käsittääkseni vaikka allergioita on paljon tutkittu ei ihan noin suoria johtopäätöksiä voi vetää, allergioista ei edes tiedemiehet tiedä kaikkea saati tavantallaajat ;) ja jos ihmisistäkin 25% on jo allergisia ilman perinnöllistä riskiä niin suhde koirissa on varmasti jo isompi.

_________________
http://www.freewebs.com/marosnaje/
http://picasaweb.google.com/marosnaje


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: Su Maalis 04, 2012 12:07 am 
Poissa
Etusuoralla
Etusuoralla
Avatar

Liittynyt: To Joulu 20, 2007 7:53 pm
Viestit: 1208
Paikkakunta: Lübeck, Deutschland
Käsittääkseni nykyään ollaan aika lailla yksimielisiä siitä, että taipumus allergioihin on hyvin vahvasti periytyvä. Ympäristötekijöillä on puhkeamiseen vaikutusta ja niihin vaikuttamalla voi mahdollisesti estää allergian puhkeamisen. Taipumus ei silti häviä mihinkään.

Ja sinänsä ihmisten ja eläinten vertaamista ei voi tehdä, että eläinjalostuksessa käytettävä materiaali tulee sairauksien kohdalla rajata tarkemmin. Kaikenlaiset immuunijärjestelmän sairaudet ja muut krooniset sairaudet ovat mielestäni jalostuksesta poissulkevia ominaisuuksia. Ihan sama tiedetäänkö niitä 100% varmuudella perinnöllisiksi vai.

Jalostuskoiran pitää olla perusterve ja ongelmaton koira. Se syö hyvin ilman kauheata showta ja kommervenkkejä, on normaalipainoinen, käyttäytyy normaalisti, lisääntyy itsekseen ilman kummia aputoimenpiteitä tai keinosiemennystä, synnyttää hyvin, hoitaa pentunsa hyvin, jne.

_________________
Borzoit, nykyiset: Prikrasnaja, Podruga
menneet: Dumlen Ballerina, Dumlen Bettina, Polongain Alusha, Phaedra Villi, Polnyj


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Paljon puhutuista allergioista..
ViestiLähetetty: Su Maalis 04, 2012 12:26 am 
Poissa
Rehellisesti Vanhapiika
Rehellisesti Vanhapiika

Liittynyt: To Loka 16, 2008 9:52 pm
Viestit: 3436
^ :nyökyti: samaa mieltä täälläkin että jalostukseen ei pidä missään tapauksessa allergisia koiria käyttää, mutta toi antioksidanttihomma vaan muistui taas mieleen, että varmasti tuollainenkin asia vaikuttaa niihin allergioiden puhkeamiseen. Vaikka mulla on ollut sairaita koiria, niin ei ainuttakaan allergista kutisijaa tai autoimmuuniongelmista kärsivää, jostain syystä, onneksi. :-)

_________________
Ihmeitä tapahtuu ja siihen täytyy luottaa!

Unkarilaiset Impi, Elma, Laina, Oiva ja Aimo, mäyriäiset Osku, Olli ja Aune sekä ranskalainen lurppaturpa Uuno!


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 24 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com