Tänään on Su Maalis 29, 2020 9:13 am

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
 Viestin otsikko: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 1:28 am 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla

Liittynyt: Ma Elo 11, 2008 2:14 pm
Viestit: 261
Alkoi tuo rotu hiukan kiinnostaa, kun aina aika ajoin pienestäkin koirasta haaveilen isojen rinnalle...
Kuinka vaikeaa olisi löytää potentiaalinen maastojuoksukoira tästä rodusta? Onko kasvattajissa eroja eli jotkut panostavat enempi näihin käyttöominaisuuksiin? Entä löytyykö kisakavereita tarpeeksi, ettei jää kisat juoksematta, kun on vain yksi ilmoittautunut? Juokseeko näitä ratakisoissa ollenkaan?
Entä irtipidettävyys? Katoavatko omille teilleen vai kykenevätkö pysymään matkassa samaan tapaan kuin esim. salukit? Entä talvella ulkoilu, kuinka herkkiä ovat kylmälle? Lumihangessa liikkuminen ei vissiin oikeen pienen koon takia luonnistu?
Millaisia eroja nartuilla ja uroksilla on keskenään? Voiko täpäkän harrastuskoiran löytää myös nartusta? Onko rotu yleensä sosiaalinen myös saman sukupuolen koirien kanssa?
Muutakin oleellista rodusta saa toki kertoa. Oma taustani on palveluskoirapuolelta ja tätä nykyä mulla on ensimmäinen vinttikoira, saluki, harrastuskoirana.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 2:01 am 
Poissa
Tittelitön
Tittelitön
Avatar

Liittynyt: To Marras 26, 2009 12:21 am
Viestit: 10522
Paikkakunta: Nurmijärvi
Uuuh, yksi ehdottomista lemppariaiheistani! :rokrok: :ehe:

Mennään nyt ihan kysymys kerrallaan, sen verran paljon tuli yhdessä rytäkässä :denti:

Kuinka vaikeaa olisi löytää potentiaalinen maastojuoksukoira tästä rodusta? Onko kasvattajissa eroja eli jotkut panostavat enempi näihin käyttöominaisuuksiin?
Podengoissa ei ole erikseen juoksu- ja näyttelylinjoja, vaan kaikki on yhtä ja samaa sekametelisoppaa, ainakin vielä :nyökyti: Vaikka itse haluaisinkin väittää että jokaisella Suomeen syntyneellä pienellä podengolla olisi potentiaalia menestyä maastoissa, niin niinhän se ei vain välttämättä kaikissa mittasuhteissa ole; osa jalostuspäätöksistä on aikojen myötä tehty täysin käyttöominaisuuksia katsomatta (kun kasvattajat miettivät vain seurakoiraominaisuuksia :roll: ), toisaalta onkin sitten kasvattajia joilta onkin tullut aivan huippuja maastomönkijöitä, puolin ja toisin :D Itse olen omat pieneni ottanut suurinpiirtein samoista linjoista, ja molemmat harrastekoirista ovat kyllä intonsa jo vuosien saatossa osoittanut; toinen käyttövaliona (taisi olla järjestyksessä neljäs koko maassa :jeahbaby: ), toinen sitten vähän liiankin intopinkeänä, hyvillä suorituksilla kunhan koppa vain pysyy päässä! :ehe: Suomessahan ei ole esimerkiksi valioitumiseen asti päässyt vielä montaakaan pientä podengoa (yhteensä taitaa nyt olla alle kymmenen?), ja useimmiten niiden takana onkin sitten yhteisenä tekijänä harrastava ja harrastukseen innostava ihminen, sen "puhtaan juoksulinjaisuuden" sijaan :)

Kumpi karvanlaatu kiinnostaisi enemmän, sileä vai karkea? En tässä ala kasvattajia erittelemään sen enempää julkisesti, mutta jos haluat, voin yksärillä kyllä kertoa enemmän ajatuksistani tuossa suhteessa, erityisesti niiden kasvattajien osilta jotka maastopuoleen ovat vähän enemmän perehtyneetkin :)

Entä löytyykö kisakavereita tarpeeksi, ettei jää kisat juoksematta, kun on vain yksi ilmoittautunut? Juokseeko näitä ratakisoissa ollenkaan?
Pieni on rotu, mutta kyllä niitä kavereita useimmiten löytyy. Vielä pari-kolme vuotta sitten pitikin pienissä podengoissa välillä kyselläkin kisakaveria, mutta nyt on onneksi harrastus lähtenyt leviämään ja innostus tarttunut sen verran moniin että aika varmasti kisakaveria löytynee. Piirit ovat edelleen pienet, mutta kunhan ihmisiin tutustuu (vaikka sitten TK:nkin kautta! ;) ), voi varmasti onnistua kisakaverin huhuilukin, jos niitä ei muuten ilmesty johonkin tiettyyn, yksittäiseen kisaan! :D En usko että tähän itse harrastus kuitenkaan kaatuu, kunhan on tarpeeksi reippaalla mielellä itsekin liikenteessä :)

Entä irtipidettävyys? Katoavatko omille teilleen vai kykenevätkö pysymään matkassa samaan tapaan kuin esim. salukit?
Salukeihin en osaa sen enempää verrata, mutta muistuttaisin kuitenkin että podengo on itsenäisesti toimiva metsästyskoira! :taata: Jo alkumetreiltä starttaavalla koulutuksella voi tietenkin tehdä suuriakin asioita, mutta koskaan ei kannata aukottomasti luottaa podengon lähelläpysymiseen, VARSINKAAN jos sitten siellä toisella saralla haluaa korostaa sen maasto- ja metsästysviettisyyttäkin! :) Meilläkin pidetään koiria kyllä vapaana, mutta vain ja ainoastaan sellaisissa ympäristöissä joissa tiedän niiden olevan turvassa, vaikka lähtisivätkin vähän kauemmaksi :nyökyti: Suoranaisena itsestäänselvyytenä irtipidettävyyttä ei kuitenkaan kannata ottaa tämän rodun kanssa, se on varma ;)

Entä talvella ulkoilu, kuinka herkkiä ovat kylmälle? Lumihangessa liikkuminen ei vissiin oikeen pienen koon takia luonnistu?
Taitaa riippua yksilöstä. Ainakin meillä tuo isompi ja karvaisempi pärjää talvella aivan mainiosti kylmemmässäkin ilmastossa, ja liikkuu hangella aivan yhtä hyvin kuin isompi koipiaiskaverinsa; pienempi ja hennompi karvapösilö ei sitten ihan samaa tuiskutuiverrusta aina välttämättä jaksakaan, vaikka intoa sillä piisaisikin yhtä paljon :) Viime talvenahan Kaapo ei käyttänyt vaatetusta lähestulkoon ollenkaan. Karaistumisessakin on (ainakin omassa mielessäni ;) ) suuri ero; jos vaatetat koiraa aina, ei se kyllä tule koskaan pärjäämäänkään. Jos sitten turkin antaa kehittyä ja karaistua, niin kyllä sitä sietokykyäkin sitten saa... Sileissä ja karkeissa ei periaatteessa pitäisi olla mitään sen suurempaa eroa noiden suhteen, mutta pitää kuitenkin muistaa että pohjavillaa podengolla ei teoriassa saisi olla laisinkaan - joiltain sitä löytyy, toisilta ei, että mene ja tiedä sitten :denti: Mutta joo, ihan yhtä hyvin meidänkin kaikki pojat hangella liikkuvat (laumassahan on siis runsaampikarvaista karkeaa, niukempaa karkeaa, sekä ihan pientä pulleroa silukkiakin ;) ), ei kylmä tai hanki ole niitä vielä koskaan ennen ainakaan stoppaillut! :D

Millaisia eroja nartuilla ja uroksilla on keskenään? Voiko täpäkän harrastuskoiran löytää myös nartusta? Onko rotu yleensä sosiaalinen myös saman sukupuolen koirien kanssa?
Podengo on laumakoira, ja jos laumanjohtaja on oikeilla hajuilla lauman kontrolloimisen kanssa, ei saman sukupuolen kaverit pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia pyöritettäväksi :) Sekä narttuja että uroksia löytyy noista tämänkin hetken loistavista maastosuorittajista, joten siihenkään en vetäisi kauheasti eroja, vaan enemmänkin luonnekohtaisesti erottelisin podengoja tuolla tasolla :nyökyti: Urosten välillä voi joskus joutua sanomaan vähän tiukemmin ( ... nyt puhun siis yleisellä tasolla, enkä omasta laumasta :denti: ), toisaalta itse olen ollut jo tovin siinä käsityksessä että nartutkin ottavat oman tilansa, jos niin haluavat tehdä :) Noista kannattaa ehdottomasti keskustella kasvattajien kanssa, koska kyllähän ne luonteetkin periytyvät emältä ja isiukolta jälkeläisille, puolin ja toisin.


Ja jos ihan rehellisiä ollaan, niin ainakin omasta mielestäni enemmänkin pieniä podengoja saisi iskeä maastoharrastukseen, koska kyllä niillä sitä potentiaalia kuitenkin on! :rokrok: Aika moni pienen podengon ottanut onkin vain tyytynyt siihen että se on "pieni ja kiva sohvakaveri", eikä välttämättä tajua että rodussa on kyse todellisesta käyttötykistä, jos sitä timanttia vain lähtisi vähän paremmin hiomaankin! :peukku: Se metsästysinto, -raivo ja -intopinkeys on jotain aivan upeaa katsottavaa, ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä podengokin nauttii elämästä paljon suuremmalla onnellisuudella, kun vain pääsee viehettä jahtaamaan - ei se koko metsästysviettiä kuitenkaan määrittele, missään mittasuhteessa! :D

_________________
Tarjoilija, keitossani on portugalinpodengo!
Cosmo
C.I.B FI EE PL CH EE VET CH KVA-m Kaapo
C.I.B FI NO SE DK LV EE POHJ CH HeVW-18 Väinö
FI EE CH & KVA-m Max
FI DK LV EE LT BALT CH HeJW-14 JV-14 HeW-15 V-15 Leo
C.I.B FI EE LT CH Felix


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 4:00 am 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla

Liittynyt: Ma Elo 11, 2008 2:14 pm
Viestit: 261
Pikkupodengos: kiitokset kattavasta vastauksestasi! Tämä kiinnostus rotua kohtaan on sen verran tuoretta, että en ole miettinyt edes karvanlaatua. Todennäköisesti sillä ei olisi mulle merkitystä, vaan ennemminkin koiralla kokonaisuudessaan. Mutta ihan mieluusti kuulisin kasvattajista, joita suosittelisit maastoilusta kiinnostuneelle. Toki en ole nyt mitään pentua hankkimassa vielä. Tykkään rauhassa perehtyä eri rotuihin ja kun aika on sopiva niin sitten mietin sitä sopivaa rotua ja pentua...
Ja mieluusti kuulisin muidenkin mielipiteitä näihin kysymyksiini liittyen eli rustailkaa vaan lisää, jotka rodusta tiedätte!
Ja varsinkin kokemukset tuosta irtipidettävyydestä kiinnostaa. Esim. jos mulla on pelto, joka kilsan suuntaansa ja yhdellä puolella kulkee hiljainen maalaisautotie taikka olen metsässä lenkillä ja yhdellä suunnalla kulkee tie ja muualla umpimettää niin onko nuo paikkoja, joissa podengoa voi pitää irti? Koska rotua, jota ei voi irti pitää kuin aidatulla alueaalla, en kyllä missään tapauksessa hanki. Mä liikun koirieni kanssa nimenomaan yleensä koirat irti, koska asutaan syrjemmässä. Pimeällä sitten mennään hihnalenkkejäkin, mutta valoisalla harvemmin.
Etsiikö podengo riistaa siis silleen aktiivisesti koko ajan kaikilla aisteillaan ja häviää sitten hajujen perään omille teilleen pidemmäksikin aikaa? Pitäisi vissiin päästä mukaan podengojen kanssa metsälenkille, että näkisi, millaisia ne ovat...

Entä onko teillä pienten podengojen kanssa isompia vinttikoiria samassa laumassa ja toimiiko yhtälö?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 9:55 am 
Poissa
Seuraava potilas...
Seuraava potilas...
Avatar

Liittynyt: Ke Joulu 30, 2009 2:19 pm
Viestit: 1733
Pientä podengoa meillä ei ole, mutta keskikokoinen löytyy.

Sen verran vielä lisäisin, että karkeat ja sileät juoksevat keskenään, ja ainakin tämän kauden kisoissa, on ollut pieniä hyvin liikkeellä :rokrok:
Keskari-uros on jonkin verran täpäkämpi tapaus kuin kohtaamamme pienet, mutta ainakin meillä tutuissa maastoissa keskarikin on täysin irtipidettävä. Uusissa paikoissa voi nenä viedä, mutta varsinaisia karkureissuja ei ole tullut.

_________________
Kohti ääretöntä ja sen yli...
Pantse - Maailman mahtavin ryssä
Martti - Maailman pöwwöisin kääpiö teddy
Aku - Ruma ankan poikanen


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 12:12 pm 
Poissa
Tittelitön
Tittelitön
Avatar

Liittynyt: To Marras 26, 2009 12:21 am
Viestit: 10522
Paikkakunta: Nurmijärvi
Mullahan on siis sekä keskari että pikkutöttiäisiä, ja ihan hyvin menevät (painoakselilla 4,5kg - 17kg) keskenään :D Vinttaripuolesta en oman kokemuksen pohjalta tiedä, mutta ei kyllä tulisi automaattisesti mieleen että eivät pärjäisi isompienkin kavereiden kanssa, aika sinnikkäitä pikku öttiäisiähän nuo kuitenkin ovat! ;)

Kyllähän se irtipidettävyys on aina mahdollista, mutta kuten sanoin, siihen harjoitteluun kannattaa panostaa. Podengoa vie kaikki aistit, ja jos se pupu vahingossa pomppaa nenän eteen, niin se on menoa sitten.. Varsinkin jos toisella taajuudella on korostettu juuri sitä metsästysviettiä, kyllähän podengo nyt metsästää silti haluaa! :ehe: Itse olen pitänyt meidän pikkupoikia aika reippaastikin vapaana, ja joidenkin kohdalla on sitten vain pitänyt harjoitella ja korostaa kontaktin tärkeyttä, toisten kohdalla ei sellaisesta ole tarvinnut niinkään huolehtia. Oman kokemuksen osalta sanoisin, että mitä enemmän metsästystviettiä koiralta löytyy, sitä vähemmän se haluaa pitää aktiivista kontaktia, seisoksia polulla vierellä jne :nyökyti: Kyllähän se omassakin laumassa näkyy; meitin käyttövaliotkin (lauma aika karkealla erottelulla siis ;) ) huitelevat vapaanaollessaan viisi kertaa kauempana kuin nuo ei-käyttövaliot, jotka vain nössöilevät ihmisensä vieressä polulla kuin polulla :denti:

Karvanlaadun osalta sanoisin, että kyllä niissä eri jaoksissa pieniä eroja taitaa nykyään ollakin. Sekä sileissä että karkeissa on ihan hurjan hyviä maastotykkejä, ja (ainakin oman mielikuvan mukaan) sileäthän ovat viimeisen vuoden aikana innostuneet kisaamaan oikein kunnolla! :rokrok: Itse tunnen karkeita kasvattajia enemmän (siis sellaisia jotka koiriaankin ovat juoksuttaneet), ja käsittääkseni vasta pari silukkikasvattajaakin on lähtenyt mainostamaan pientä podengoa käyttörotuna, mutta.. Hyvällä mallilla kuitenkin molemmat tuossa suhteessa :nyökyti: Portugalissahan rotua käytetään ensisijaisesti metsästykseen (vs soffakoirana tai näyttelykoirana), joten aika vahvat taipumukset pitäisi itse rodullakin olla kaikenmoiseen tykittämiseen :)

Kasvattajiinhan voi olla yhteydessä ilman tarkkaa pennunhankinta-ajankohtaakin, varmasti tykkäävät vastailla, jos yleisiä kysymyksiä esim. kasvattajan käyttämistä linjoista on, kertovat varmasti myös koiriensa taipumuksista ja luonteista paremmin kuin täällä "yleisellä tasolla" :nyökyti: Myös podengoyhdistyksen sivuja kannattaa käydä kuikkimassa (jos ja kun rotu kiinnostaa ;) ), sieltä löytyy jonkin verran rotukuvausta, juoksutietoja ja kisahistoriaakin. Juoksutoimikuntakin alkaa taas kohta herättelemään itseään, kunhan upouusi vetäjä (eli allekirjoittanut :oops: :ehe: ) saa itsensä vain ensin kunnolla liikkeelle :denti:

_________________
Tarjoilija, keitossani on portugalinpodengo!
Cosmo
C.I.B FI EE PL CH EE VET CH KVA-m Kaapo
C.I.B FI NO SE DK LV EE POHJ CH HeVW-18 Väinö
FI EE CH & KVA-m Max
FI DK LV EE LT BALT CH HeJW-14 JV-14 HeW-15 V-15 Leo
C.I.B FI EE LT CH Felix


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 12:18 pm 
Poissa
Palkintopalleilla
Palkintopalleilla
Avatar

Liittynyt: Su Touko 20, 2007 5:44 pm
Viestit: 7332
Paikkakunta: Toinen tähti vasemmalta suoraan aamunkoittoon
pikkupodengos kirjoitti:
Vaikka itse haluaisinkin väittää että jokaisella Suomeen syntyneellä pienellä podengolla olisi potentiaalia menestyä maastoissa, niin niinhän se ei vain välttämättä kaikissa mittasuhteissa ole;


Sen perusteella mitä näin silloin podengopäivillä (ööh, pari vuotta sitten?), niin potentiaalia olisi rodussa paljon isompiin osallistujamääriin kuin mitä on totuttu näkemään :-)
Siellä taisi lähes jokainen juosta edes jollain tavalla ja useampi loistava suoritus. Vaikka ekaa kertaa kokeilivat koko touhua :-)

_________________
https://twitter.com/MikkoPeel
http://instagram.com/mikkopeel/#


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 12:37 pm 
Poissa
Tittelitön
Tittelitön
Avatar

Liittynyt: To Marras 26, 2009 12:21 am
Viestit: 10522
Paikkakunta: Nurmijärvi
^ No niinhän se onkin. Mehän vedettiin tänä vuonna eräässä toisessa tapahtumassa täsmälleen samalla nurtsinpläntillä käsivieheellä vetoja, ja ihan jokainen, sekä ensikertalaiset, kokeneemmat että vanhat veteraanitkin (vanhin taisi olla 14v :luuv2: ) tykittivät ihan täysillä! Vain meidän Cosmo (hän-jota-ei-metsästys-kiinnosta :denti: ) veti rundin vähän .. no, omalla tyylillään :denti: ; juoksi rundin, kävi loppusuoran päätteeksi kakalla, ja sitten vasta painui tappamaan vieheen! :eihelev: Että joo, kyllä pieniä (ja tietty keskariinejakin ;) ) podengoja saisikin tulla kisaamaan PALJON enemmän, eniten onkin ehkä sitten vain omistajista kiinni että miten jaksavat harrastuksesta innostua! :D

_________________
Tarjoilija, keitossani on portugalinpodengo!
Cosmo
C.I.B FI EE PL CH EE VET CH KVA-m Kaapo
C.I.B FI NO SE DK LV EE POHJ CH HeVW-18 Väinö
FI EE CH & KVA-m Max
FI DK LV EE LT BALT CH HeJW-14 JV-14 HeW-15 V-15 Leo
C.I.B FI EE LT CH Felix


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 7:13 pm 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla

Liittynyt: Ma Elo 11, 2008 2:14 pm
Viestit: 261
Ihan hyvältä kuulostaa :-) Pitääpä käydä livenä tutustumassa rotuun vaikkapa treeneissä/kisoissa jututtamassa omistajia. Pikkukoira on ollut haaveissa jo yli 10 vuotta, mutta jotenkin sitten on tuntunut aina, että se vaatisi niin erilaista toimintaa, ettei aika riittäisi isójen koirien harrastusten lisäksi. En kuitenkaan pelkkää seurakoiraa halua. Podengon kanssa voisi touhuta samoja juttuja kuin salukinkin kanssa, ei tarvitsisi erikseen lähteä toisenlaisiin harrastuksiin :wink: Myös mejä kiinnostaisi jonkun verran, jos vaan sattuisi löytämään treenikavereita. Yksin uuden lajin kanssa puuhastelu on vähän riskialtista, kun saattaa tulla opettaneeksi koiralle vääriä toimintatapoja, joita on sitten vaikea kitkeä enää myöhemmin pois. Jälki sinänsä lajina tuttu, kun olen 3 palveluskoiraa siihen kouluttanut, mutta ne ovat ajaneet ihmisen jälkeä eivätkä verta. Kerran airikselle verellä testasin ja olisi kyllä ollut laji sille omiaan.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 8:06 pm 
Poissa
Tittelitön
Tittelitön
Avatar

Liittynyt: To Marras 26, 2009 12:21 am
Viestit: 10522
Paikkakunta: Nurmijärvi
^ Missäpäin Suomea asustelet? Jos yhtään etelämmässä majailet, niin tuossa kuun lopussa on esim. Helsingissä HVK:n maastot Tuomarinkartanolla, joissa voi tutustua ainakin juoksuttavaan podengoväkeen, ja vähän nähdä että minkälaista se touhu oikeasti näiden tattijalkojen kanssa onkaan :) Pienet podengot juoksevat lauantaina 29.9. ja keskarit sitten 30.9. Itse en varmaan lauantaina ilmesty paikalle (vaikka kovasti mieli tekisikin - mutta raaka totuus on että ei sitä vain jaksa tapittaa pellolla kahtena päivänä viikonlopusta :roll: ), mutta sunnuntaina ollaan kyllä omaa keskariiniä juoksuttamassa, ja tietenkin omat pienet sitten siinä mukana :) Varmasti kuitenkin uskon että lauantainakin olisi edes jonkin verran pieniä podengoja tulossa paikalle, ja poikkeuksetta sieltäkin sitten varmasti löytyy niin älyttömän mukavaa sakkia että, sekaan vain kyselemään ja ihmettelemään! :D Ainakin meikäläistä saa tietenkin aina tulla nykimään hihasta, olen se jolta useimmiten näyttää asiat räjähtävän käsiin millä hetkellä hyvänsä (ai mitenniin en osaa muka pysähtyä paikoilleni, näiden neljän pöhkiäisen avittamana :oops: :ehe: ); mielelläni voin ihan naamatustenkin sitten kertoilla lisää koko rodusta, taipumuksista ja muista jutuista lajikkeeseen ja erityisesti (juoksu)harrastamiseen liittyen! :)

_________________
Tarjoilija, keitossani on portugalinpodengo!
Cosmo
C.I.B FI EE PL CH EE VET CH KVA-m Kaapo
C.I.B FI NO SE DK LV EE POHJ CH HeVW-18 Väinö
FI EE CH & KVA-m Max
FI DK LV EE LT BALT CH HeJW-14 JV-14 HeW-15 V-15 Leo
C.I.B FI EE LT CH Felix


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 8:48 pm 
Poissa
Vieheen perässä
Vieheen perässä
Avatar

Liittynyt: La Heinä 14, 2012 12:11 pm
Viestit: 116
Paikkakunta: Helsinki
Juu, suosittelen pientä podengoa :nyökyti: :sydän: ja on ehdottomasti harrastekoira eikä todellakaan mikään soffaperuna!!!
Jos olet HVK:n maastokisoihin la 29.9. tulossa niin nykäseppä hihasta, tarvitsen nimittäin kahden pienen kanssa apukäsiä. Mukanani on sekä sileä 3 vee että karkea ensikertalainen 15 kk :P Rohkeasti vaan varsinkin jos matka ei ole este.

Itse olen kuullut että karkea pieni saattaa talvella palella herkemmin, kun sitä pohjavillaa ei ole ja karkea karva on irti ihosta eli voi olla siksi kylmänarempi. Mene ja tiedä! Luultavasti koirakohtaista. Villapuku ilman lahkeita on meille riittänyt. Ja lumihanget eivät ole pidätelleet, hyvin pompsitaan hangessakin.

_________________
In a perfect world every dog would have a home and every home would have a dog.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 10:45 pm 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla

Liittynyt: Ma Elo 11, 2008 2:14 pm
Viestit: 261
Olen oman salukini kanssa tulossa osallistumaan HVK:n maastoihin mikäli likka ei kerkeä aloittamaan juoksuaan sitä ennen. Täytyypä yrittää ehtiä katsastamaan pikkupodengojen juoksusuoritukset. Toivottavasti ei mene aikataulut pahasti ristiin, että olisin juuri omaani lämmittelemässä tai palauttelemassa niiden suorituksen aikana. Oma koira kuitenkin on etusijalla kokeessa... Mutta eiköhän sitä ainakin ehdi tulla jutustelemaan, jos ei muuta. Kait ne aikataulutkin kohtapuoliin jo ilmestyy...


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Ke Syys 05, 2012 11:47 pm 
Poissa
Vieheen perässä
Vieheen perässä
Avatar

Liittynyt: La Heinä 14, 2012 12:11 pm
Viestit: 116
Paikkakunta: Helsinki
^kiva kun olet paikalla, aikataulut tulevat varmaan viikkoa ennen kisoja, ilmoittautumisaikaakin on vielä jäljellä :rokrok:
koirathan juoksevat usein kutsun mukaisessa järjestyksessä eli La: BA, IT, PP, CI, SA, AF, GR, IB, ES, PU, SL, AZ, UN

_________________
In a perfect world every dog would have a home and every home would have a dog.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Pe Syys 07, 2012 7:58 pm 
Poissa
Vieheen perässä uudella innolla
Vieheen perässä uudella innolla

Liittynyt: Ma Elo 11, 2008 2:14 pm
Viestit: 261
Tsekkalin rodun terveyskyselyn tuloksia ja silmiin pisti runsaat iho-ongelmat!? Olikos se peräti 20% vastanneista ilmoitti iho-oireista. Kuulostaa aika hälyyttävältä. Allergiaako niillä on vaiko mitä?


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
 Viestin otsikko: Re: Pienet podengot harrastuksissa?
ViestiLähetetty: Pe Syys 07, 2012 8:21 pm 
Poissa
Tittelitön
Tittelitön
Avatar

Liittynyt: To Marras 26, 2009 12:21 am
Viestit: 10522
Paikkakunta: Nurmijärvi
^ Viime vuoden terveyskyselyäkö katselit? Kannattaa pistää merkille, että vastaajia tuossa oli ihan uskomattoman vähän, ja se on mainittu myös terveyskyselyn yleiskuvauksessakin. Keskareistakin peräti 50%:lla oli kyselyssä todettuna allergiaa, ja se kokonainen mallikappale nukkuu nytkin tuossa meikäläisen takana, tälläkin hetkellä täysin kutinavapaana :ehe: Pienillä sileilläkin vastausprosentti oli 2,76%, joka on jo ihan hävettävän pieni luku rodun kokonaisuuteenkin nähden! :shockthink:

Itse sanoisin, että kyllä se pienikin podengo on ihan perusterve yksilö, mutta tietenkin -kuten kaikissa roduissa- yksilötasoisia juttujakin voi aina ilmetä. Meillä on neljä ötökkää, tasan yhdellä niistä on ollut haasteita, eikä yksikään pieni podengo ole koskaan kokenut minkäänlaisia iho- tai muita ongelmia! :taata: En itsekään tunne tai tiedä pieniä podengoja joilla mitään vakavaa olisi ollut, joten.. Aika marginaalinen ryhmä tuokin siis on, en lähtisi siitä sen suuremmin ainakaan tällä hetkellä huolehtimaan :)

_________________
Tarjoilija, keitossani on portugalinpodengo!
Cosmo
C.I.B FI EE PL CH EE VET CH KVA-m Kaapo
C.I.B FI NO SE DK LV EE POHJ CH HeVW-18 Väinö
FI EE CH & KVA-m Max
FI DK LV EE LT BALT CH HeJW-14 JV-14 HeW-15 V-15 Leo
C.I.B FI EE LT CH Felix


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 3 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. Color scheme by ColorizeIt!
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com