Tervetuloa blogiimme, jonka tavoitteena on virkistää sinua ja tarjota sinulle inspiraatiota virkistävän arjen luomiseksi! Erityisesti tämä blogi tarjoaa virkistäytymisvinkkejä eläinten parissa. Jokainen on luultavasti kuullut sanonnan, jonka mukaan koira on ihmisen ystävistä paras. Yhä useammassa suomalaisessa perheessä onkin jo perheenjäsenenä koira, mutta jos vasta harkitset koiran hankkimista, kannattaa lukea koiran hankintaan liittyvät mielenkiintoiset postauksemme ja miettiä rehellisesti, onko sinulla ja perheelläsi riittävästi aikaa huolehtia koirasta.

Aiotko hankkia koiran?

Jos aiot hankkia perheellesi ensimmäisen koiran, tutustua aihetta käsittelevään postaukseemme. Tämä ei ole päätös, joka tulisi tehdä kevein mielin, vaan sitä tulee pohtia huolellisesti. Koiran asianmukainen hoito vaatii sekä aikaa että rahaa. Se vaatii myös jonkin verran perehtymistä koiran lajityypilliseen elämään ja tarpeisiin, jotta koira voisi elää mielekkään elämän luonasi.

Usein etenkin perheen lapset toivovat kotiin omaa koiraa. Aikuisen on kuitenkin aina otettava viimeinen vastuu koirasta, sillä toisinaan käy niin, että lasten innostus haalenee nopeasti eikä lapsi enää viitsikään huolehtia koirasta. Tällöin aikuisen on viitsittävä. Kun koira kasvaa pennusta aikuiseksi koiraksi, voi myös käydä niin, etteivät lapsen voimat enää riitäkään koiran hallitsemiseen yllättävissä tilanteissa. Tätä voidaan toki ennaltaehkäistä valitsemalla mahdollisimman pieni koirarotu, mutta pienenkin koiran kanssa tarvitaan usein aikuisen apua.

Haluatko tutustua vinttikoirien maailmaan?

Jos vinttikoirat kiinnostavat sinua erityisesti, kannattaa tutustua niitä käsitteleviin postauksiimme. Kerromme esimerkiksi siitä, kuinka vinttikoirat saapuivat Suomeen ja miten niitä kilpailutetaan nyky-Suomessa.

Virkistäytymisen merkitys

Blogimme tärkeänä viestinä on korostaa vapaa-ajan ja virkistäytymisen merkitystä. Moni suomalainen viettää vapaa-aikansa mieluiten koiraystävänsä kanssa, minkä vuoksi monet postauksemme keskittyvätkin tähän aiheeseen. Kerromme kuitenkin myös muista mahdollisuuksista viettää virkistävää vapaa-aikaa ja nauttia elämästä mielekkäällä tavalla!